Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

Pumpe za filter prese

 

filter-press-pump

AODD
pumpe za filter prese

Tapflo pumpne stanice za filter prese su vrlo kompaktne jedinice koje mogu biti direktno priključene na filter presu. Dizajn i funkcija omogućavaju korisniku direktno presovanje taloga. Regulator pritiska je već montiran na uređaj.

 

VIEW PRODUCT

 

steinle-filter-press-pump

Steinle
pumpe za filter prese

Pumpa “STEINLE” je jednostruka ili dvostruka klipna membranska pumpa , sa crevnom membranom. Tečnost koja se prenosi u filter presu zahteva pumpe izuzetno visokih performansi.
 

 

VIEW PRODUCT

 

 

FAQ

+

Šta je pumpa za filter presu?

Pumpa za filter presu je specijalizovani tip pumpe dizajniran za prenos suspenzije ili suspenzije iz filter prese u eksterno skladište ili postrojenje za odlaganje, koje se obično koristi u procesima čvrsto-tečne separacije.

+

Koje su ključne karakteristike Tapflo filter pres pumpe?

Tapflo filter press pumpe su poznate po svojoj robusnoj konstrukciji, pouzdanim performansama i sposobnosti da sa lakoćom rukuju aplikacijama visokog pritiska. Opremljeni su nepovratnim ventilom za sprečavanje povratnog toka i dostupni su u različitim materijalima koji odgovaraju različitim zahtevima procesa.

+

Kako radi pumpa za filter presu?

Pumpa za filter presu radi tako što stvara kontinuirani tok muljne mase od filter prese do određenog izlaza ili kontejnera, olakšavajući proces odvodnjavanja i odvajanja čvrste mase od tečosti.

+

Koje su prednosti korišćenja filter pres pumpi?

Pumpe za filter presu nude efikasan i konzistentan prenos suspenzije, smanjujući vreme zastoja i povećavajući produktivnost u operacijama filter presa. Takođe pružaju odlične mogućnosti za rukovanje čvrstim materijama i lako se instaliraju i održavaju.

 

+

Da li pumpe za filter presu mogu da rade sa abrazivnim suspenzijama?

Da, pumpe za filter presu su dizajnirane za rukovanje abrazivnim suspenzijama, što ih čini pogodnim za različite industrije, uključujući rudarstvo, tretman otpadnih voda i hemijsku preradu.

+

Da li su filter pres pumpe pogodne za aplikacije visokog pritiska?

Da, pumpe za filter presu su sposobne da rade sa aplikacijama pod visokim pritiskom, obezbeđujući pouzdane performanse i minimizirajući rizik od kvarova pumpe.

+

Koje opcije materijala su dostupne za pumpe za filter presu?

Tapflo nudi pumpe za filter presu od različitih materijala, uključujući nerđajući čelik, liveno gvožđe i plastiku, kako bi se obezbedila kompatibilnost sa vrstom suspenzije i hemijskom otpornošću koja je potrebna za specifične procese.

+

Kako da izaberem pravu filter pres pumpu za moju primenu?

Kada birate pumpu za filter presu, uzmite u obzir faktore kao što su tip i koncentracija suspenzije, radni pritisak, brzina protoka i zahtevi za temperaturom da biste obezbedili optimalne performanse.

+

Da li se pumpe za filter presu mogu prilagoditi specifičnim primenama?

Da, Tapflo može da obezbedi prilagođena rešenja koja ispunjavaju specifične zahteve procesa, uključujući izbor materijala, konfiguraciju pumpe i pribor.

+

Kako da održavam i servisiram pumpu za filter presu?

Redovno održavanje je neophodno da bi se obezbedila dugovečnost i efikasnost pumpi za filter presu. Pratite uputstva proizvođača za rutinske provere, čišćenje i zamenu delova da bi pumpa radila na najbolji mogući način.

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.