Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

Membranske pumpe

Tapflo membranske pumpe su jedne od najsvestranijih industrijskih pumpi na današnjem tržištu. Mogu da se koriste u različitim instalacijama za brojne aplikacije. Zahvaljujući jednostavnom principu rada, sa kompaktnim i pouzdanim dizajnom, Tapflo membranske pumpe odgovaraju svim zahtevima teške industrije.

 
 

EODD

EODD Membranska pumpa na elektro pogon

Higijenske i industrijske. Materijali vlažne strane: Aluminijum, PTFE sa premazom aluminijuma, nerđajući čelik (industrijski i higijenski), plastika (PE&PTFE).

 

 Opširnije 

 

TC Energetsko efikasne pumpe

TC Energetsko efikasne pumpe

Tapflo pumpe serije TC baziraju se na standardnim Tapflo membranskim pumpama na vazdušni pogon, ali opremljene paketom pod nazivom LEAP® Tehnologija.

 

 Opširnije 

 

TC Intelligent pumps

PE & PTFE serija

Tapflo pumpe napravljene od polietilena (PE) ili teflona (PTFE) su odgovarajuće za rukovanje gotovo svim vrstama tečnosti, bilo da su one viskozne, hemijski agresivne ili sadrže u sebi čvrste materije.

 

 Opširnije 

 

PE & PTFE pumps

Metalna serija

Kompaktan i jednostavan dizajn su karakteristični za ovu seriju pumpi. Dostupni materijali su aluminijum, liveno gvožđe, nerđajući čelik i teflonom presvučeni aluminijum.

 

 Opširnije 

 

 
 

Sanitary pumps

Sanitarna serija

Tapflo serija sanitarnih pumpi je posebno dizajnirana kako bi zadovoljila zahteve prehrambene, farmaceutske i kozmetičke industrije.
 

 

nbsp;Opširnije 

 

Pharmaceutical pumps

Farmaceutska serija

Seriju farmaceutskih pumpi, odobrenu USP VI standardom, pokreće vazduh, za primenu u farmaceutskoj i biotehnološkoj industriji.
 
 

 

 Opširnije 

 

EHEDG aseptic pumps

EHEDG aseptična serija

Omogućava čist proces rada. Tapflo Aseptična serija pumpi dizajnirana je za rad u farmaceutskoj, biotehnološkoj i prehrambenoj industriji gde se zahteva čist proces rada.
 

 

 Opširnije 

 

Powder pumps

Serija pumpi za praškaste materije

Ekonomično i jedinstveno rešenje. Tapflo pumpa za praškaste materije može obaviti isti zadatak kao i mnogi kompleksni i veliki sistemi. Kompaktan dizajn čini jedinicu prenosivom.

 

 Opširnije 

 

Accessories

Prigušivači pulsacije

Aktivni prigušivač pulsacije predstavlja najefikasniji način otklanjanja varijacije pritiska na potisnoj strani pumpe.
 

 

 Opširnije 

 

 

FAQ

+

Šta je membranska pumpa?

Membranska pumpa je zapreminski tip pumpe koja koristi fleksibilnu dijafragmu za kretanje tečnosti. Obezbeđuje pulsirajući protok i obično se koristi za različite primene zbog svoje svestranosti i sposobnosti da rukuje različitim tečnostima.

+

Kako membranska pumpa radi?

Membranske pumpe rade tako što koriste kretanje dijafragme za uvlačenje i izbacivanje tečnosti. Dijafragma se savija napred-nazad, stvarajući vakuum koji uvlači tečnost u pumpu, a zatim je izbacuje pod pritiskom.

+

Koje su prednosti u korišćenju membranske pumpe?

Membranske pumpe nude nekoliko prednosti, uključujući samousisne sposobnosti, sposobnost rukovanja abrazivnim i viskoznim tečnostima, rad na suvo bez oštećenja i odličnu hemijsku otpornost.

+

Koje su tipične primene membranskih pumpi?

Membranske pumpe se široko koriste u različitim industrijama, uključujući hemijsku preradu, hranu i piće, farmaceutske proizvode, tretman otpadnih voda, u rudarstvu, nafti i gasu, za zadatke kao što su transport tečnosti, doziranje i odmeravanje.

 

+

Da li su membranske pumpe pogodne za rukovanje korozivnim tečnostima?

Da, membranske pumpe su pogodne za rukovanje korozivnim tečnostima. Mogu biti napravljene od materijala kao što su PTFE, nerđajući čelik ili elastomeri da bi izdržali korozivnu prirodu određenih tečnosti.

+

Mogu li membranske pumpe rukovati tečnostima sa čvrstim česticama ili abrazivima?

Membranske pumpe mogu da rade sa tečnostima sa suspendovanim čvrstim materijama i abrazivima. Dizajnirane su sa mehanizmima za samočišćenje kako bi se sprečilo začepljenje i oštećenje od abrazivnih čestica.

 

+

Kako da izaberem adekvatnu membransku pumpu za moju primenu?

Kada birate membransku pumpu, uzmite u obzir faktore kao što su protok, zahtevi za pritiskom, kompatibilnost tečnosti, temperaturni opseg i prisustvo bilo kakvih čestica ili abrazivnih materijala.

+

Koji su zahtevi za održavanje membranskih pumpi?

Membranske pumpe zahtevaju redovni pregled dijafragme, ventila i zaptivki na habanje ili oštećenje. Održavanje pumpe čistom i poštovanje uputstava za održavanje proizvođača je od suštinskog značaja za optimalne performanse.

+

Mogu li membranske pumpe rukovati jako viskoznim tečnostima?

Da, neke membranske pumpe su posebno dizajnirane za rukovanje tečnostima visokog viskoziteta. Ove pumpe obično imaju veće komore pumpe i sporije brzine hoda da bi se prilagodile gušćim tečnostima.

+

Postoje li neke bezbednosne mere pri korišćenju membranskih pumpi?

Prilikom rukovanja opasnim ili zapaljivim tečnostima, neophodno je obezbediti pravilno uzemljenje i poštovati bezbednosne protokole. Takođe, izbegavajte rad pumpe na suvo tokom dužeg perioda kako biste sprečili oštećenje membrane i komponenti.

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.