Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

Višestepene pumpe sa bočnim kanalom

Samousisne pumpe sa bočnim kanalom se mogu koristiti za transport likvida koji sadrže gasove kod likvida koji su lako isparljivi kao benzin, dizel, LPG, amonijak, rastvaraci, kondenzati i slično. Karakteriše ih nizak nivo buke. Pumpe se koriste za pumpanje čistih likvida sa nepovoljnim uslovima na usisnoj strani, vrlo su pogodne za NPSH (neto pozitivni usisni napor) manji od 0,5 m. Pumpe pružaju najprikladnije rešenje za tečne gasove, tečnosti pod pritiskom pare, rashladne likvide i posebno za TNG aplikacije.

Dizajn bočnog kanala po pitanju hidrauličnih svojstava predstavlja kompromis između zapreminskih pumpi i centrifugalnih pumpi. Potpuno otvorena radna kola, u obliku "zvezde", stupaju u interakciju sa kućištem bočnog kanala intenzivno prenoseći energiju pumpanoj tečnosti ili smeši tečnosti i gasa. Kao rezultat, porast pritiska (visina dizanja) 5 do 10 puta je veći od količine koju generiše centrifugalna pumpa slične veličine, pri istoj brzini rada (o/min).

 
 

PSC model

PSC model

PSC modele čine horizontalne i samo-usisne pumpe sa NPSH indukcionim bočnim stepenom. Pogodne su za tečnosti koje ne sadrže čvrste ili abrazivne materije.
 

 

 Opširnije 

 

PSD model

PSD model

PSD modeli su samousisne, multifunkcionalne, horizontalne, višestepene pumpe sa modularnim dizajnom i koriste se za transfer tečnosti bez čvrstih ili abrazivnih čestica.

 

 Opširnije 

 

PSV model

PSV model

PSV modeli su samousisne, multifunkcionalne, horizontalne, višestepene pumpe sa modularnim dizajnom i koriste se za transfer tečnosti bez čvrstih ili abrazivnih čestica.

 

 Opširnije 

 

 

LPG 50/250 model

LPG 50/250 model

Pumpe za LPG 50/250 su horizontalne, samo-usisne, višestepene pumpe sa NPSH indukcionim bočnim stepenom.
 
 

 

 Opširnije 

 

LPG 150 model

LPG 150 model

LPG 150 pumpe su samousisne, horizontalne, višestepene pumpe modularnog dizajna koje se koriste za transfer tečnosti koje ne sadrže čvrste ili abrazivne materije.

 

 Opširnije 

 

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.