Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

Samočišćeći filteri SCF

 
 

Održavanje kvaliteta proizvoda upotrebom Celeros serije samočišćućih filtera, smanjuje vreme zastoja u radu, povećava produktivnost i sadrže/vraćaju neželjene otpatkeu skladu sa propisima kompanije i zakonodavstva.

Glavne karakteristike:

Bez kontakta sa procesnom tečnošću tokom procesa čišćenja.
Minimalni gubici proizvoda – tokom procesa proizvodnje i procesa čišćenja.
Povećan kvalitet proizvoda– minimalni prekidi u toku protoka proizvoda.
Smanjena kontaminacija – smanjena mogućnost nesreća ili izloženosti procesnoj tečnosti.
Smanjeni troškovi održavanja – automatske jedinice eliminišu ručno čišćenje.
Ekološki nastrojene – zatvorenog tipa sa minimalnim gubicima.

Industrije gde se koriste ovi filteri:

  • Prerada vode
  • Prehrambena industrija
  • Farmaceutska industrija
  • Štamparska industrija

 

Automatizacija

Celeros serija automatizovanih samo-čišćućih filtera omogućava samostalno održavanje procesnih tečnosti. Serija može biti automatizovana, bilo elektronski ili pneumatski, od 32 mm (1.25") i iznad. Nivo automatizacije može biti od podešen od ručnog čišćenja do kompletno automatizovanih filtera.

Samočišćeći filteri su dizajnirani specijalno kako bi obezbedili efikasnu filtraciju tečnosti, uključujući i tečnosti visoke viskoznosti, što zahteva kontinualnu filtraciju bez prekida u radu tokom procesa čišćenja. Tokom procesa rada nema kontakta sa procesnim fluidom. Visoko kvalitetni elementi od nerđajućeg čelika su visoko efektivni u otklanjanju kontaminiranih čestica do 25 mikrona.

Filter je dostupan kako za manuelne tako i za kompletno automatizovane električne ili pneumatske sisteme. Opseg dodatnih kontrolnih uređaja omogućava kontinualan rad i proces u visoko kontaminiranim procesima i aplikacijama.

Celeros serija samočišćućih filtera (SCF) povezuje modernu tehnologiju sa jednostavnošću raznovrsnih metoda filtriranja procesnih tečnosti. Filter može biti podešen za ručni rad kao i polu-automatizovani ili kompletno automatizovani proces u toku kojeg tečnost ulazi u kućište i teče kroz filter, spolja ka unutra.Otpaci se prikupljaju sa spoljašnje strane klinaste žice ili preforiranog elementa. Čišćenje se obavlja bez prekida protoka rotiranjem elemenata prema lopaticama. Otpaci akumulirani tokom rotacije se deponuju u dnu kućišta filtera odakle mogu periodično biti ispražnjeni bilo ručno ili automatski preko portala za odvod. Idealni su za procese koji zahtevaju kontinualan protok, SCF serija je takođe pogodna za upotrebu u procesima prečišćavanja opasnih procesnih tečnosti.

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.