Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

Homogenizatori

APV nudi širok spektar homogenizatora uključujući laboratorije, pilot postrojenja, i proizvodne modele, sa stotinom inovativnih rešenja za visoko zahtevne i specijalizovane aplikacije. Kakve god da imate zahteve, mi vam nudimo homogenizator specijalno dizajniran za izvršenje Vaših procesa i aplikacija. APV homogenizatori su dostupni sa kapacitetom do 60,000 l/h i radnim pritiskom do maksimalno 2,000 bar. Opcije uključuju dostupnost zvučno izolovanih kućišta kako bi se smanjila emulzija buke u modelima većeg kapaciteta.

 
 

Rannie/Gaulin

Rannie/Gaulin - poznata imena u području homogenizacije. 3- ili 5-klipni homogenizatori, opremljeni sa Mono-Block (Gaulin) ili sa tri-ventilnim kućištem (Rannie).

 

Rannie/Gaulin Opširnije 

 

Laboratory homogenizers

APV laboratorijski homogenizatori dizajnirani su za mešanje, emulzifikaciju i dezintegraciju tečnosti, suspenzija i polučvrstih materija velikom brzinom.

 

Jednostruki filteri, OV serije Opširnije 

 

 

APV je svetski lider u proizvodnji homogenizatora. APV Rannie i Gaulin homogenizatori su široko rasporostranjeni u mlekarama, pivarama i prehrambenim industrijama. Oni se takođe koriste u proizvodnji farmaceutskih proizvoda i proizvoda lične higijene, kao i u biotehničkim i hemijskim aplikacijama.

  • Homogenizatori imaju 3A sertifikat
  • U skladu su sa evropskim CE standardom
  • Homogenizatori mogu biti izrađeni od FDA odobrenih zaptivača.
  • APV homogenizatori takođe poseduju i EHEDG sertifikat
  • Mogu da se koriste kao pumpe visokog pritiska.
 

Homogenizacija

Nehomogenizovan proizvod ulazi u ventilni prostor pod visokim pritiskom i malom brzinom. Kako proizvod ulazi u sistem, zatvata se zazorni prostor između ventila i sedišta, što povećava brzinu sa odgovarajućim smanjenjem pritiska. Intenzivno oslobađanje energije izaziva turbulencije i lokalizuje razlike u pritisku, što će razdvojiti čestice. Homogenizovan proizvod ugrožava izlazi pri pritisku dovoljnom za sledeću fazu obrade.

Tehnike homogenizacije

Za obradu emulzija može da se koristi jednostepeni ventil. Bilo kako bilo, upotreba dvostepenog ventila, gde se 15 – 25% od ukupnog pritiska primenjuje u drugoj fazi, će poboljšati stabilnost većine emulzija. Za obradu disperzija uglavnom se koristi jednostepeni ventil.

Multipass homogenizacija

Ukoliiko se zahteva uska distribucija čestica, neophodno je da se proizvod homogenizuje više od jednog puta. Ovo se može ostvariti upotrebom dva ili više homogenizatora u seriji, koji obezbeđuju diskretne prolaze ili ponovnom cirkulacijom proizvoda kroz jednu jedinicu.

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.