Tapflo
BROŠURE & UPUTSTVA

FT serija

 

Tehnički podaci

Specifikacija FT80 FT160 FT210
FTB210
FT355
Primenjiva veličina rezervoara [L] 400 1200 2800 6000
Kapacitet filtera [m3/h] 3,5 5,2 14 18,1
Maksimalni napor [m] 5,0 7,2 11,2 20,1
Snaga motora [Kw] 0,12 0,25 0,55 3,0
Kućište filtera PP
O ring EPDM, NBR, FKM
Temperaturni raspon 0°C - 70°C

STVARAMO BEZBEDAN PROCES

FT Filteri su razvijeni za rad u različitim aplikacijama, gde se kvalitet procesa često oslanja na filtraciju fluida koji se nalazi u kadama. S obzirom na to da se koriste brojne opasne supstance, od najvećeg je značaja obezbediti da se sa tim hemikalijama bezbedno rukuje.

Tapflo ima cilj da pruži pouzdana rešenja koja povećavaju kvalitet i bezbednost vaših procesa filtracije.

Karakteristike i prednosti

Jednostavan i pametan dizajn
Novi FT filteri osmišljeni su tako da se broj delova svede na najmanju meru. Filteri se lako održavaju i servisiraju, a ulošci se lako menjaju.

Zamenjivi ulošci
Zahvaljujući univerzalnom dizajnu kućišta, jedinice FT filtera mogu se opremiti različitim ulošcima za filtriranje. Ovo omogućava filterima da funkcionišuna linijama za površinsku zaštitu, sistemima za apsorpciju ulja i sistemima za tretiranje plemenitih metala.

Bogata ponuda kapaciteta filtriranja
Kapaciteti filtriranja koji tačno odgovaraju potrebama različitih primena. Prikladni za kade kapaciteta od 200 l (za FT80) do 6000 l (za FT355).

Robusna konstrukcija
FT filteri su proizvedeni za upotrebu u zahtevnim industrijskim okruženjima; njihov robustan dizajn pruža bezbedno i pouzdano okruženje za svakodnevni rad, kako sa kiselinama, tako i sa bazama. Naši FT filteri su spremni da se suprotstave teškim uslovima širom sveta.

PRIMENE

 • Površinska zaštita-galvanizacija.
  Filtracija hemikalija iz rezervoara, kontejnera i kada, na primer u industriji odmašćivanja metala, galvanizacije i odmašćivanja. Manipulacija otpadnih proizvoda.
 • Oblaganje plemenitih metala
  Reciklaža plemenitih metala uz korišćenje filtera koji uklanjaju čestice iz veoma agresivnih tečnosti.
 • Hemijska industrija
  Filtriranje svih vrsta kiselina, baza, alkohola, rastvarača, osetljivih proizvoda kao što su lateks i emulzije, kao i hemijskih otpadnih proizvoda.
 • Farbe i lakovi
  Filtriranje boja na bazi vode i rastvarača, mastila, lakova, lepka i rastvarača. Filtracija, prenos, recirkulacija i mešanje mastila u štamparskoj industriji.
 • Prečišćavanje vode
  Pumpanje uzoraka, doziranje kiselina i baza za pH-kontrolu. Filtracija flokulanata, suspenzija, hemijskih reagenasa i mulja. Filterske jedinice su otporne na hlorovodoničnu kiselinu i feri-hlorid, kao i na mnoge druge hemikalije.

O Nama.Tapflo Group je nezavisni evropski proizvođač i globalni snabdevač membranskih pumpi, centrifugalnih pumpi i druge industrijske procesne opreme. Tapflo predstavljaju vlastite predstavništva u 28 zemalja i nezavisni distributeri u više od 30 zemalja.